ТОРГІВЛЯ. Протягом двох днів у селі Миропілля Краснопільського району на Сумщині тривав V Міжрегіональний ярмарок. За часи проведення він зібрав рекордну кількість учасників: свою продукцію привезли майже 300 суб’єктів господарювання не тільки з України, а й Росії, Узбекистану та Грузії. Знамените Миропільське торжище бере свої початки ще з позаминулого століття. Тривалий час ярмарку не проводили, а відродили 2009 року. Відтоді цей захід став своєрідною ярмарково-мистецькою візитівкою Сумської області.

На прилавках і ятках, у  павільйонах, наметах, куренях представляли продукцію, яку виробляють промислові, сільськогосподарські, харчові та інші підприємства. За цінами виробників можна було придбати молочні, ковбасні, хлібобулочні вироби, крупи, мед, олію, рибу…

Ті батьки, в яких підростають школярі, активно скуповувалися до 1 вересня. Адже продавали все, починаючи від костюмів і закінчуючи лінійками, зошитами, ручками.

Особливу популярність мала продукція майстрів декоративно-ужиткового мистецтва. Крім сумчан, її пропонували представники Полтавської, Івано-Франківської, Донецької та інших областей України, а також сусіди з Курщини та Бєлгородщини. А яка торгівля без розваг? Конкурси, виставки, огляди, концерти – все це не тільки доповнювало загальну ярмаркову картину, а й створювало атмосферу справжнього свята.