ВІДЗНАКА. Заступник міністра оборони — керівник апарату Володимир Можаровський та заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України генерал-лейтенант Юрій Думанський в рамках візиту до Косово привітали особовий склад національного контингенту сил KFOR з Міжнародним днем миротворців ООН.

За високий професіоналізм, самовіддану службу та відвагу, виявлені під час виконання миротворчих завдань, відзнаками оборонного відомства нагороджено велику групу українських військовослужбовців.

«Українські миротворці — це люди особливого гарту, еліта нашого війська! Я переконаний, що Україні та її Збройним силам потрібна участь в операціях з підтримання миру і безпеки. Важко переоцінити її позитивний вплив на процеси реформування та розвитку Української армії», — зазначив Володимир Можаровський.

Особливим подарунком для українських миротворців стала зустріч особового складу із солісткою ансамблю Збройних сил України — бронзовою призеркою Євробачення-2013, заслуженою артисткою АР Крим Златою Огневич.

Також під час візиту заступник міністра оборони зустрівся з командувачем сил KFOR генерал-майором Бундесверу Фолкером Хелбауером та командиром багатонаціональної бойової групи «East» полковником армії США Веймоном Сторі. Військові обговорили питання, пов’язані з виконанням завдань сил KFOR українськими миротворцями. Зокрема йшлося про подальшу участь багатонаціональної бойової групи «East» в операції у Косово та залучення до виконання завдань підрозділів Збройних сил України, повідомляє пре-служба Міністерства оборони.

Відділ новин  
«Урядового кур’єра»