АВТОПРОМ. Корпорація «Богдан» має намір з квітня цього року відновити роботу заводу легкових автомобілів у Черкасах і випустити до 15 тисяч автомобілів, що на чверть більше, ніж рік тому.

Як повідомив президент корпорації Олег Свинарчук, досягти конкретних домовленостей з партнерами і сформувати виробничий план корпорація змогла завдяки рішенню про введення Україною на три роки додаткового мита на ввезення автомобілів з двигунами 1—2,2 літра, яке набере чинності 13 квітня, йдеться у повідомленні на офіційному сайті корпорації.

За словами її керівництва, відновлення виробництва дасть змогу не скорочувати працівників і платити їм достойну зарплату. Із зростанням обсягів виробництва корпорація планує розширювати штат, створюючи нові робочі місця.

Крім того, працюючий завод — це гарантія стабільності економіки Черкаського регіону. Торік відраховано до бюджету у вигляді податків та зборів 168,5 мільйона гривень, а позаторік — 286,5 мільйона гривень.

Як вважають у «Богдані», введення додаткового мита має стати першим кроком у комплексі заходів, спрямованих на підтримку автомобілебудівної галузі.