Результати роботи Всеукраїнського форуму молоді дали чимало підстав для роздумів. На цьому наголосив міністр молоді та спорту Равіль Сафіуллін, підбиваючи підсумки цього представницького зібрання.

«Настав момент, коли ми можемо з упевненістю сказати, що перший справді Всеукраїнський молодіжний форум з успіхом відбувся. Безсумнівно, його можна назвати історичним: і за географією представлених на ньому молодіжних організацій, і за глибиною аналізу молодіжних проблем, і, звичайно, за соціальним статусом, і за тим інтересом, який викликав форум у суспільстві, — наголосив Равіль Сафіуллін. — Яскравим доказом тому стала участь у його роботі Президента Віктора Федоровича Януковича. Вдумайтеся, це сталося вперше з 1999 року».

Такі заходи вчать кожного з нас, дають змогу отримати важливий, неоціненний досвід. «Форум учить організації. По-перше, ми по-справжньому згуртувалися в єдине всеукраїнське молодіжне суспільство, яке здатне об’єднувати навколо себе нові колективи молоді, створювати широку мережу молодіжних організацій. По-друге, форум робить наше співтовариство чистішим, а значить  здоровішим. Він показує справжню силу, творчий потенціал і соціальну цінність кожної молодіжної організації. Таким чином, він допомагає нам здійснювати природний відбір у молодіжному русі. І, по-третє, форум учить нас розпізнавати перспективи зростання, визначати оптимальну траєкторію нашого руху в майбутнє», — резюмував міністр.

Учасники зібрання ухвалили звернення  до молоді України: школярів і студентів, робітників промисловості і трудівників сільського господарства, управлінців і працівників сфери обслуговування, медиків і вчителів, діячів науки, культури і мистецтва.

Форум став історією як справді етапна подія в житті молодого покоління нашої держави. Він об’єднує, спрямовує й надихає на зміни заради кращого сьогодення і майбутнього, йдеться в документі. Тому делегати закликали молодь повною мірою задіяти свій розум, сили і таланти у справі реалізації проголошеної Президентом стратегії модернізації, європейської інтеграції й соціального піднесення держави.

Здійснення цієї стратегії є головною передумовою справдження надій молодого покоління на високі стандарти життя: ∂рунтовну освіту і працевлаштування, доступне житло і гідну оплату праці, якісну медицину і повноцінний відпочинок.

Метою є пробудити молодь до активного громадянського життя, досягти вищого рівня консолідації молоді шляхом розбудови розгалуженої системи молодіжних організацій від центру до областей, районів і селищ, наповнити повсякденне життя молодого покоління суспільно корисними справами, турботою про своє здоров’я і саморозвиток.

«Ми закликаємо молодь не бути байдужими до наших спільних проблем, проявляти ініціативу, очолювати перспективні починання, — цитує текст звернення прес-служба Міністерства молоді та спорту. — Формуймо ж у суспільстві психологію творчого ставлення до будь-якої справи, психологію єднання, психологію переможців!»

Відділ новин
«Урядового кур’єра»