В епоху розвиненого технічного прогресу в цивілізованій країні — а саме такою прагне стати Україна — ситуація, коли люди не мають води, кричуща. Проте на Дніпропетровщині погане водопостачання (або і зовсім його брак) — це багаторічна проблема. Ось Синельникове: райцентр, розташований недалеко від міста Дніпро, великий залізничний вузол. А люди тут уже майже 10 років страждали через перебої з постачанням води і низький тиск — вода або ледь текла з кранів, або взагалі зникала. Часто виникали й аварійні ситуації, бо застарілі труби не витримували і проривалися.

У 2012—2013 роках ремонт «дірявої» водної мережі вже починали, проте не завершили, бо коштів не вистачило. Торік депутати спрямували з обласної скарбниці достатньо на реконструкцію водогону. Понад п’ять кілометрів труб замінили, нещодавно завершили капремонт, і вода вільно пішла оновленою мережею. Понад 30 тисяч жителів Синельникового відтепер мають безперебійне водопостачання.

До речі, у червні цього року водопостачання налагодили й у селищі Романкове та мікрорайоні 55-й блочок у Кам’янському. Там збудували насосну станцію і замінили на водогоні 750 метрів аварійних труб. На це витратили понад 14,5 мільйона гривень. Будівництво повністю автоматизованої насосної станції з німецьким обладнанням — це перша черга масштабного проекту реконструкції водопровідної мережі у Кам’янському: заплановано повну заміну труб на ширші в діаметрі. 

«Понад 100 населених пунктів області не мають централізованого водопостачання. Другий рік поспіль ми масштабно будуємо водоводи. У 2016-му збудуємо і реконструюємо 21 водовід та забезпечимо стабільним водопостачанням понад 100 тисяч жителів регіону», — пообіцяв голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

За інформацією Дніпропетровської ОДА, роботи тривають на 19 водоводах. Реконструюють три водоводи, які забезпечать водою 52 тисячі жителів у Тернівці, Верхньодніпровському та П'ятихатському районах. Будують 16 нових водогонів в Апостолівському, Криничанському, Нікопольському, Покровському, Томаківському та Широківському районах. Ці водогони дадуть воду 30 тисячам людей, у яких її ніколи раніше не було.