«Відновлено у звичайному режимі рух вантажних поїздів після аварії потягу з пропан-бутаном,що відбулася 2 лютого 2014 року в Красноармійському районі Донецької області на залізничному перегоні «Удачне-Межова». Рух пасажирських поїздів планується повернути у звичайний режим вже сьогодні о24:00. Також повністю відновлено пошкоджені 150 м залізничних колій та 520 м контактних мереж, підняті на рейки всі 26 вагонів з пропан-бутаном.У цілому наслідки аварії ліквідовано. Комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій продовжує працювати над виявленням причин аварії», – сказав Олександр Вілкул, в.о. Віце-прем’єр-міністра, голова держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Незважаючи на високу складність аварії завдяки оперативним діям рятувальників, пожежних та залізничників аварія була вчасно локалізована, жертв та постраждалих не було.

Нагадаємо,що через аварію потягу з 26 цистернами пропан-бутану,яка відбулася 2 лютого у Красноармійському районі Донецької області на залізничному перегоні «Удачне-Межова», стався вибух, зайнялася пожежа, рух залізничного транспорту було зупинено, а після – переведено на обхідні шляхи. Бригади рятувальників, пожежних, залізничників відразу почали роботи з локалізації та тушіння пожару, підняття вагонів з пропан-бутаном на рейки, відтягнення інших вагонів на безпечну відстань.

Для ліквідації аварії було залучене понад 50 одиниць техніки та понад 300 працівників від Укрзалізниці та ДСНС, які працювали в посиленому цілодобовому режимі.Комісією з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під керівництвом Олександра Вілкула було вжито необхідних заходів, щоб оперативно усунути наслідки аварії та забезпечити безпеку людей.