Американські інвестори готові вкладати гроші в енергоощадні проекти в Харківській області. Про це заявив під час наради, яка відбулася в облдержадміністрації, старший партнер з міжнародних питань Української асоціації Agro Valley (США) Род Робертсон.  За його словами, закордонні  інвестори приїхали до Харкова, бо у них є дуже серйозна мотивація від американської держави, яка хоче підтримувати Україну. Старший партнер зазначив: щойно їхня компанія розпочне проект в Україні, прийдуть й інші міжнародні інвестори.

Підтвердив бажання інвестувати в Україну і президент компанії Osage Global Strategies представник інтересів компанії B&W в державних органах США Патрік Вілсон.

Під час наради  з  питань упровадження в Харківській області інвестиційних проектів заміщення природного газу у великій і малій енергетиці  обговорювали  різні проекти: використання відходів сільгосппідприємств у біоенергетиці, будівництво міні-ТЕЦ у  Куп’янську та зведення сміттєспалювальної електростанції.  

Як  повідомив заступник голови облдержадміністрації Євген Шахненко, при управлінні паливно-енергетичного комплексу створено робочу групу, яка займається питаннями залучення інвестицій та інновацій у сферу енергозбереження. Ця тема пріоритетна для керівництва Харківської області. Так, 20% бюджетних організацій регіону переведено на пелетне паливо.