Іванка МІЩЕНКО,
для «Урядового кур'єра»

Обласна влада подбала про забезпечення належних умов для складання ЗНО перед всім для дітей, які приїдуть з тимчасово окупованої території: ухвалено розпорядження. зокрема, стосовно організації проживання під час ЗНО.

Загалом для проведення ЗНО-2019 в області створено 27 пунктів тестування. Для забезпечення функціонування пунктів здійснюється підбір 198 педагогічних працівників, які мають достатній педагогічний досвід та зможуть забезпечити якісну перевірку відкритої форми завдань ЗНО.

«Для успішного проведення ЗНО нами вживається низка заходів щодо забезпечення комфортних та безпечних умов на пунктах тестування для кожного учасника», — наголошує директор обласного департаменту освіти і науки Юрій Стецюк.

За його словами, серед нововведень у проведенні ЗНО в 2019 році запровадження другої державної підсумкової атестації з математики або історії України у формі ЗНО для учнів (студентів) закладів професійної та вищої освіти та апробація технології проведення ЗНО з чотирьох предметів для осіб з порушеннями зору, які використовують у процесі навчання шрифт Брайля.