Факти скоєння протизаконних дій посадовими особами не залишаються поза увагою прокуратури Миколаївської області. Так, за вчинення корупційних злочинів у 2014 році до суду надійшло 53 обвинувальні акти щодо 62 осіб. До кримінальної відповідальності притягнуто дев’ять державних службовців, два депутати місцевих рад, три посадові особи органів самоврядування, а також працівники органів внутрішніх справ, митниці, державні службовці.

Торік складено 90 протоколів про адміністративні правопорушення. За результатами розгляду судами, адміністративні стягнення у вигляді штрафу накладено на 80 осіб. Рішенням судів посадових осіб притягнуто до відповідальності.

Так, апеляційний суд Миколаївської області за оскарженням прокурора ухвали нижчої інстанції притягнув до відповідальності Южноукраїнського міського голову за адміністративне корупційне правопорушення у земельній сфері. За вчинення аналогічного правопорушення покарано і міського голову Первомайська.

У прокуратурі також повідомили, що з початку нинішнього року до суду направлено 10 кримінальних проваджень щодо 13 осіб. Складено 10 протоколів про адміністративні корупційні правопорушення. Нині притягнуто до відповідальності дві службові особи органів місцевого самоврядування.

Ленінський районний суд міста Миколаєва притягнув до відповідальності за скоєння адміністративного корупційного правопорушення голову Новобузької районної ради, який з травня по грудень 2014 року за власними розпорядженнями щомісячно преміював себе та одержав вигоду — 3800 гривень. У суд направлено й обвинувальний акт стосовно приватного підприємця за фактом підбурювання ним місцевого жителя дати хабара чиновникам за виділення земельної ділянки. Справи щодо вчинення корупційних діянь перебувають на постійному контролі прокуратури області.