КАНІКУЛИ. На Волині цього літа 72 тисячі хлопчиків і дівчаток шкільного віку матимуть можливість зміцнити здоров’я та корисно провести дозвілля у закладах відпочинку різного типу. Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Борис Клімчук. За його словами, із різних джерел фінансування після напруженого навчального року на оздоровчу літню кампанію дітей в регіоні планують спрямувати понад 36 мільйонів гривень. Акцент при цьому зроблений на оздоровленні дітей пільгових категорій.

Добрі наміри підкріплює виділена міськвиконкомам та районним держадміністраціям із обласного бюджету субвенція на придбання путівок для оздоровлення дітей пільгових категорій у сумі майже 3 мільйони гривень, що на 1,1 мільйона гривень більше, ніж торік. Значно зросло і фінансування з Фонду соціального страхування: цього року ним виділено 7,7 мільйона гривень, що на 5,5 мільйона гривень більше, ніж торік.

Планується оздоровити й залучити до активного відпочинку всіх дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Ці плани виконавчої влади краю поширюються і на дев’ять із десяти дітей з особливими потребами.

У поліському регіоні нині функціонує 12 позаміських таборів відпочинку. Усі вони, до речі, атестовані. У Волинській області також передбачається відкрити понад 600 тимчасових таборів відпочинку. Більшість із них в одну двотижневу зміну працюватимуть на базі загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів.