У рамках візиту до Естонської Республіки Президент Віктор Янукович зустрівся з Прем’єр-міністром цієї країни Андрусом Ансіпом. Звертаючись до глави естонського уряду, високий український гість передовсім наголосив, що наша країна завершує підготовку до Вільнюського саміту «Східного партнерства». Він зазначив, що 2010 року Україна почала активний процес модернізації та європейської інтеграції, довівши до відома естонської сторони, що 2013 рік став визначальним для України: «Ми фактично йдемо до завершення підготовки до саміту. Залишилися штрихи».

Окрему увагу сторони приділили українсько-естонським відносинам. У цьому контексті Президент назвав візит Андруса Ансіпа в Україну у квітні цього року вихідною точкою в посиленні двосторонньої співпраці. Він також подякував Прем’єр-міністрові Естонії за підтримку євроінтеграційних прагнень України.

У свою чергу Андрус Ансіп висловив сподівання, що в листопаді у Вільнюсі буде підписано Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

До слова, перед початком зустрічі Прем’єр-міністр Естонії провів екскурсію будівлею уряду та розповів главі Української держави про роботу системи електронного урядування Естонії. А Віктор Янукович залишив запис у Книзі почесних гостей.

Того самого дня у Таллінні Президент провів зустріч зі спікером парламенту Естонії (Рійгікогу) Ене Ергма. Сторони обговорили питання українсько-естонської співпраці, реформування та модернізації України в контексті виконання завдань, необхідних для підписання Угоди про асоціацію з ЄС на Вільнюському саміті «Східного партнерства».

Ене Ергма зазначила, що Україна стоїть на порозі історичного рішення. Спікер парламенту Естонії також висловила підтримку в наших євроінтеграційних прагненнях. Як повідомляє прес-служба Президента, Віктор Янукович і Ене Ергма оглянули зал засідань парламенту Естонії.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»