ДИПЛОМАТІЯ. У ході офіційного візиту до Королівства Швеція міністр закордонних справ Леонід Кожара провів зустріч зі спікером шведського Риксдагу Пером Вестербергом. Український дипломат розповів про прогрес нашої країни у створенні передумов для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, зокрема в контексті виконання домовленостей 16-го саміту Україна—ЄС. Сторони високо оцінили існуючий рівень двосторонньої співпраці в політичній, економічній, гуманітарній та інших сферах. Обговорено й питання активізації міжпарламентського співробітництва.

Леонід Кожара мав зустріч і з керівництвом Комітету у зовнішніх справах шведського Риксдагу та низкою впливових депутатів парламенту, зокрема членами парламентської групи по зв’язках з Україною. Провідною темою дискусії стала реалізація євроінтеграційного курсу України, підготовка до підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС під час саміту Східного партнерства у Вільнюсі у листопаді цього року.

Керівник МЗС зустрівся також із Державним секретарем Прем’єр-міністра Катаріною Арескуг Маскаренас. Український дипломат підтвердив налаштованість України продовжувати реалізацію євроінтеграційного курсу, поінформувавши про досягнутий нашою державою прогрес у впровадженні системних реформ.

Під час переговорів зі шведським колегою Карлом Більдтом головну увагу було також приділено євроінтеграції України, повідомляє прес-служба МЗС. Відбувся обмін думками щодо актуальних міжнародних питань, а також взаємодії двох країн у рамках міжнародних організацій. Карл Більдт привітав головування України в ОБСЄ і підтвердив готовність Швеції співпрацювати з питань порядку денного організації.

А у Шведському інституті міжнародних відносин Леонід Кожара виступив із промовою на тему зовнішньополітичних пріоритетів України.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»