В Уманському національному університеті садівництва відбувся найбільший в Україні ярмарок аграрних вакансій «Invest in people». Ініціаторами проведення заходу виступили Всеукраїнська аграрна рада, Мінагрополітики України та Українська агроінвестиційна рада.

Участь у ярмарку взяли понад 40 зарубіжних і вітчизняних компаній та агрохолдингів, серед яких група компаній «Молочний альянс», «Terra Food», агрохолдинг «Мрія», ТОВ «Седна-Агро», ПОСП «Уманський тепличний комбінат», а також студенти Уманського національного університету садівництва та інших аграрних навчальних закладів України.

Як зауважив, відкриваючи захід, міністр аграрної політики та продовольства України Ігор Швайка, ярмарок вакансій є гарним стартом для молодих фахівців. Тож побажав учасникам заходу плідного спілкування, а  роботодавцям — знайти чудових фахівців, які не тільки працюватимуть на благо країни, а й прославлятимуть свій університет. Міністр також загострив увагу присутніх на необхідності інвестування людського капіталу в аграрний сектор України, врахування потреб та сучасних вимог роботодавців до майбутніх працівників та збереження аграрної освіти.

У рамках ярмарку провідні фахівці аграрних компаній і холдингів провели для студентства низку майстер-класів, пов’язаних з особливостями працевлаштування й кар’єрного зростання на підприємствах аграрної сфери.

— Ми готові й відкриті до співпраці зі студентством як у сфері безпосереднього працевлаштування, так і з метою організації проходження практики. Нам цікаві фахівці, які цінують і люблять свою роботу, а також постійно прагнуть до удосконалення, — зазначила представник групи компаній «Молочний альянс» Тетяна Широкова.

Зустріч роботодавців і студентства у форматі ярмарку аграрних вакансій принесла користь усім, адже розуміння тонкощів працевлаштування допоможе студентам у майбутньому вдало й перспективно реалізувати свої знання у практичній діяльності, а роботодавцям — запросити у свій колектив ініціативних і перспективних спеціалістів.