ЗДОРОВ’Я. Тайваньські органи охорони здоров'я попередили у п'ятницю сусідні території про появу на острові вірусу грипу H6N1, що раніше не зустрічався серед людей, передає УКРІНФОРМ

Це перший подібний випадок у світі.

«Зафіксований перший випадок захворювання на вірус H6N1 людини – 20-річної жінки», – йдеться у повідомленні. У ньому також відзначається, що пацієнтка вже одужала.

Жінка відчула звичайне при грипі симптоми погіршення здоров'я 5 травня і 8 травня була госпіталізована зі скаргами на ускладнене дихання і лихоманку, що не припиняється. Рентген показав наявність у неї пневмонії у легкій формі. Виписали пацієнтку 11 травня і лише пізніше виявили в її аналізах присутність слідів грипу типу А.

H6N1 – низкопатогенний різновид «пташиного» грипу, що зустрічається у свійської птиці. Як їм могла заразитися мешканка Тайваню, яка стверджує, що нікуди не виїжджала і контактів з птахами не мала, поки що не зрозуміло. Серед 36-ти її знайомих у чотирьох розвинулися симптоми застуди, але аналізи не показали наявності у них вірусу.