Співпрацю між Україною та ЄС обговорено під час зустрічі першого віце-прем’єр-міністра Сергія Арбузова із членом Європейської комісії з питань оподаткування, Митного союзу, статистики, аудиту та боротьби з шахрайством Альгірдасом Шеметою. 

Сторони зокрема торкнулися не тільки політичних питань, а й докладно зупинилися на темах економічної співпраці, боротьби з шахрайством і контрабандою тютюнових виробів, спільних дій у митній і податковій сфері, повідомляє прес-служба першого віце-прем’єр-міністра.

«Зустріч була дуже цікавою і корисною. Колеги з ЄС ставляться до нас із розумінням, чують наші проблеми, допомагають досвідом. Це була хороша розмова, і я сподіваюся, що ми стали ще ближче одне до одного. Ми повинні вирішувати багато важливих питань, а за допомогою таких друзів, які зараз допомагають нам, робити це буде набагато легше», — заявив Сергій Арбузов.

У свою чергу Альгірдас Шемета зазначив, що сторони домовилися про призначення відповідальних осіб, які мають розробити відповідний план дій в обумовлених сферах. Його впровадження дасть змогу забезпечити належну роботу в боротьбі з податковим шахрайством і переховуванням від сплати податків.

«Наша чергова зустріч із першим віце-прем’єр-міністром була дуже позитивною і перспективною, тому з нетерпінням чекаю продовження нашої роботи», — підкреслив Альгірдас Шемета. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»