ДОТАЦІЯ. Майже 21 тисяча селян вже подали заявки на державну дотацію за утримання та збереження молодняку великої рогатої худоби. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк. «За оперативною інформацією з регіонів, станом на кінець червня майже 21 тисяча селян подали заявки на отримання бюджетної дотації за утримання та збереження майже 26 тисяч телят ВРХ. Міністерство протягом липня спрямує 8 млн грн у регіони для виплат дотацій за тими заявками, які надійшли протягом червня», — поінформував він. 

Очільник відомства зазначив, що з початку дії програми загальна сума коштів, які буде нараховано на банківські рахунки селян, становитиме 9,3 млн грн. Він також зауважив, що з усіх ідентифікованих в Україні телят, за оперативними даними, вже на 21% подано заявки для отримання дотацій.

«Наразі ми спостерігаємо, що процес оформлення заявок активізувався, і ми продовжуємо системну роботу щодо інформування селян про дотації за утримання та збереження молодняку ВРХ», — передає слова міністра прес-служба відомства.