ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ДОСВІД. На всіх транзитних трасах України буде встановлено системи контролю ваги авто, тестування однієї з них вже проходить на трасі Київ-Житомир.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Микола Азаров на своїй сторінці у Facebook.

«Такі системи буде встановлено на усіх транзитних трасах. Ці системи працюють в автоматичному режимі і дозволяють не лише виміряти вагу автомобіля, але і зафіксувати номер реєстрації автомобіля і зробити його фотографію», - написав він.

Як повідомляв УКРІНФОРМ, 22 травня на засіданні Кабміну Азаров заявив, що в літній період уряд впровадить обмеження на рух великовантажного автотранспорту, оскільки при високій температурі важкі фури руйнують дорожнє покриття.

Прем'єр зазначив, що на трасі Київ-Житомир почалася тестова експлуатація сучасної системи вагового контролю, яка вже працює у ряді європейських країн.

Вмонтовані в дорожнє покриття датчики фіксують тип, колір, реєстраційний номер автомобіля і визначають його загальну вагу і навантаження на кожну вісь, оскільки перевантаження на вісь - один із головних чинників руйнування дорожнього покриття.

За оперативними даними, понад 80% автотранспорт йде зі значним перевантаженням. За словами Азарова, перші 5 зафіксованих системою автопоїздів було перевантажено на 10-20 тонн кожен.