Завтра збірна України зіграє заключний у нинішньому році матч відбірного турніру Євро-2016. Суперником підопічних Михайла Форменка стане аутсайдер групи — Люксембург.

Ці команди вже зустрічалися напередодні Чемпіонату світу-2006 у Німеччині. Синьо-жовта дружина здобула впевнену перемогу — 3:0 завдяки голам Андрія Вороніна, Максима Калиниченка та Андрія Шевченка.

В Люксембург наша збірна вирушає без кількох провідних футболістів. Травми залишили вдома гравців донецького «Шахтаря» Тараса Степаненка і Олександра Кучера, півзахисника харківського «Металіста» Едмара, а також форварда київського «Динамо» Артема Кравця. Замість них на тренувальний збір запросили Кирила Ковальчука («Чорноморець»), оборонців луганської «Зорі» Віталія Вернидуба та Андрія Пилявського, а також атакувального півзахисника киянина Романа Безуса. На рахунку динамівця 17 ігор у складі головної команди країни і 4 забиті м’ячі.

Саме результативних дій в атаці перш за все чекають вболівальники найближчої суботи. Адже в проведених трьох зустрічах господарі Євро-2012 лише тричі розписувалися у воротах суперників.

— Передовсім потрібно додавати в агресивності, — вважає колишній форвард збірної України Олег Саленко. — Саме на таких командах, як Люксембург, і потрібно відточувати реалізацію гольових моментів. Наша команда, на жаль, далеко не завжди ефективна на завершальній стадії. Потрібно награвати нові комбінації, щоб у матчах з більш серйозними суперниками не виникало звичних проблем.

Погоджується з Олегом Саленком у тому, що одна з найбільш проблемних позицій у грі — напад, ще один знаменитий у минулому півзахисник київського «Динамо» та збірної Союзу Леонід Буряк. За словами фахівця, саме під час побудови атакуючих дій українцям не вистачає агресивності.

— Збірна України, як і раніше, малопереконлива в атаці, — наголошує заслужений тренер країни. — При всій повазі до дніпропетровського форварда Романа Зозулі, національній команді все-таки не вистачає футболіста, який постійно тримав би в напрузі захист суперника. Щоб забивати голи, форвардам українців потрібно бути на полі агресивнішими.