Захист прав усіх національних меншин і релігійних спільнот, збереження міжнаціонального миру — одне з головних завдань уряду. На цьому наголосив віце-прем’єр-міністр — міністр культури В’ячеслав Кириленко під час зустрічі з Верховним комісаром ОБСЄ у справах національних меншин Астрід Торс.

Україна докладає всіх зусиль для повноцінного розвитку національних спільнот. Урядовець нагадав про нещодавнє засідання Ради міжнаціональної злагоди та проведення  парламентських слухань «Роль, значення та вплив громадянського суспільства на формування етнонаціональної політики єдності в Україні».

«Усі державні структури, які займаються етнонаціональною політикою, діють скоординовано», — цитує слова В’ячеслава Кириленка його прес-служба. Він поділився ідеєю створити раду представників громадських організацій національних меншин. Саме такі організації повинні відігравати ключову роль у розробці нової концепції етнонаціональної політики.

Астрід Торс наголосила на важливості участі нацменшин у розробці державних рішень: «Наша організація має дуже великий досвід у сфері захисту прав національних меншин, і ми готові надавати українському уряду усі  необхідні поради та рекомендації». А В’ячеслав Кириленко запевнив, що в Україні національні спільноти впливають на рішення влади на всіх можливих рівнях, зокрема вони широко представлені у громадських радах при органах виконавчої влади. Сторони також обговорили тему мовного законодавства, міжрелігійного та міжконфесійного діалогу, виконання Україною міжнародних зобов’язань у сфері захисту нацменшин.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»