Незаконно утримувана в СІЗО українська льотчиця і депутат ВР Надія Савченко, письмово відповідаючи на питання журналістки CNN Крістіан Аманпур, звернулася до Путіна.

Повідомлення про це розміщене на сайті CNN, повідомляє Укрінформ.

«Якщо Путін хоче перемогти Україну – нехай спочатку спробує перемогти мене! Не по зубах йому ні те, ні інше! Але якщо він, як стверджує, хоче миру і дружби між нашими народами, то я готова зробити перший крок на шляху до цього. І моя свобода буде першим кроком до миру і взаєморозуміння в Україні», – пише Надія Савченко.

Савченко пояснює, чим підтверджується її повна невинуватість: «Я вже була в полоні якийсь час, коли ці російські журналісти загинули. Я не бачила їх, і наші шляхи ніколи не перетиналися. «Повстанці» самі сказали мені, що ці журналісти потрапили під вогонь своїх власних махновців. І що – слідчі знали про це із самого початку! І вони не мають нічого на мене! Вони просто думали, що це буде легко – «викрутити руки» і отримати ще одну зірку за погони. Але цього не станеться!».

Тривожно виглядає опис Надією її самопочуття:

«На краю!:) Поряд з нірваною і просвітленням!:) Жартую. Тримаюся! Але поведінка мого тіла повністю – на моїй силі волі, тому що усе так німіє, що я не відчула голку, коли сьогодні брали кров з вени на аналіз. Хитаюся, крутиться голова, тиск 80 на 40, цукор [в крові] 2,9; [температура] - 35.7С, але як і раніше стоятиму – до 50 кг. Навіть більше, Бог дасть! Жодного разу не була непритомна і не падала з ніг».

Савченко також розповіла про абсурдні заходи охорони і ставлення до неї з боку адміністрації: «Захист і заходи безпеки такі, що Кінг-Конг не міг би вирватися! Але в цілому, усе дуже пристойно і ввічливо! Лікування є розумним».