СПРАВА №… У сім’ї — не без виродка. Це мудре народне прислів’я, на жаль, знайшло своє підтвердження і на Тернопіллі. Край, що століттями боровся й віддавав людські життя за те, щоб над ним майорів синьо-жовтий прапор, днями облетіла прикра звістка. Прокуратура Лановецького району порушила кримінальну справу щодо хлопця 1995 року народження за фактом учинення публічної наруги над Державним прапором України з хуліганських мотивів.

Про фабулу цієї справи запитав у Василя Ребрини, начальника Лановецького райвідділу міліції. Саме ця правоохоронна структура зараз проводить досудове слідство. З’ясувалося, що одного з вечорів група молодих людей розпивала спиртні напої і близько 23-ї години поверталася додому. Їхня дорога пролягала через територію школи. Біля центрального входу до навчального закладу майорів Державний прапор України. Сп’янілі не придумали нічого гіршого, як зігнути флагшток. І тоді один із них вийняв запальничку та підпалив прапор.

Неповнолітній зловмисник приїхав навчатися у місцеве профтехучилище із сусіднього району, проживав у своїх родичів. Тепер приніс їм, своїм батькам, і цілому краю сумну славу. Як наголошено в порушеній кримінальній справі, він безпричинно, з хуліганських мотивів проявив неповагу до суспільства та зневажливе ставлення до Державного прапора України. Наразі проти сучасного Герострата правоохоронці обрали запобіжний захід — підписку про невиїзд.