У військових частинах Львівського гарнізону побував міністр оборони Степан Полторак. «Перед початком першого туру президентських виборів ми виявили поблизу кордону чергову батальйонно-тактичну групу супротивника, яких загалом уже 29. Ми контролюємо ситуацію та відстежуємо підготовку й пересування російських збройних сил. Звичайно, готуємося до можливої адекватної збройної відповіді, щоб захистити нашу територію і наших людей, — поінформував урядовець. — Ворог перейшов до тактики застосування забороненого озброєння паралельно із залученням диверсійно-розвідувальних груп. Тобто під час мінометного обстрілу, особливо калібром 120 мм, одночасно діють диверсійні групи, які мають завдання з розвідки та знищення наших підрозділів».

Надходження до наших підрозділів новітніх зразків протитанкових комплексів «Стугна» і «Корсар» змусило ворога фактично повністю відмовитися від використання танків у зоні бойових дій на Донбасі. Лише упродовж останнього місяця підрозділи Об’єднаних сил знищили 26 укріплених точок і шість одиниць броньованої техніки супротивника.

А на базі Міжнародного центру миротворчості й безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного міністр оборони простежив, як військовослужбовці 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців напрацювали тактику ведення бойових дій у місті. Тренування відбулося в межах «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки — Україна (JMTG-U)» за стандартами НАТО.

«Наш Міжнародний навчальний центр один із найкращих у Східній Європі, здатний готувати фахівців за стандартами Північноатлантичного альянсу. Тут пройшли підготовку понад 20 тисяч військовослужбовців ЗСУ. Ми готуємося звільняти, а не захоплювати. І це величезна відмінність наших Збройних сил від армії РФ. Ідеться про визволення наших міст, захоплених терористичними угрупованнями та російськими військами», — цитує прес-служба Міноборони слова Степана Полторака.

Відділ новин
«
Урядового кур’єра»