—Дізнавшись, що у вправах з обручем доведеться виступати першою, звісно, не зраділа, — розповіла журналістам лідер української збірної Ганна Різатдінова. — Адже мої головні конкуренти — перш за все абсолютна чемпіонка Універсіади-2013 Маргарита Мамун та Яна Кудрявцева з Росії —  виходили на килим київського Палацу спорту, вже знаючи мій результат. Однак  після жеребкування сказала собі: «Якщо свою композицію виконаю першою з восьми фіналісток, то і стану першою. Саме так і сталося».

Золота медаль вихованки Альбіни і Ірини Дерюгіних, здобута на старті чемпіонату світу з художньої гімнастики, надихнула її подруг по команді. У вправах з булавами Аліна Максименко показала третій результат, пропустивши вперед росіянок Яну Кудрявцеву та Маргариту Мамун, які розділили «золото». Сама Ганна Різатдінова до «золота» чемпіонату світу додала срібну нагороду у вправах зі стрічкою, а також стала віце-чемпіонкою світу в абсолютній першості. Перемогла у цьому виді програми росіянка Яна Кудрявцева, третьою фінішувала білоруська спортсменка Мелітіна Станюта.

А в останній день домашньої світової першості збірна України, за яку виступали Олена Дмитраш, Світлана Прокопова, Валерія Гудим, Євгенія Гомон і Вікторія Шинкаренко, у групових вправах (10 булав) також здобула бронзові медалі. Чемпіонками стали гімнастки Іспанії, на другу сходинку п’єдесталу пошани піднялися італійки.

Загалом же наші грації на чемпіонаті світу здобули п’ять нагород, у неофіційній командній першості поступившись лише російській команді.

А перший номер української збірної Ганна  Різатдінова отримала ще й приз «Міс Елегантність» світової першості.   

 — Після Олімпіади-2012 ми виконали дуже багато роботи, практично не відпочивали ось уже рік. Знаючи про те, що вводяться нові правила, що чемпіонат світу пройде у нас вдома, ми відразу взялися  до роботи. Її результат бачимо зараз, — розповіла після фінального нагородження кримська гімнастка. — Копітка праця в залі — тепер у  моїх медалях.

Міністр молоді та спорту України Равіль Сафіуллін привітав Ганну Різатдінову та Аліну Максименко із високими результатами і побажав нашим дівчатам ще неодноразово порадувати своїми сходженнями на п’єдестал пошани. Президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка також привітав спортсменок та тренерський колектив з успішним виступом на домашньому чемпіонаті світу і побажав нових здобутків.

Міс Елегантність — чемпіонка світу Ганна Різатдінова. Фото Oлександра ЛЕПЕТУХИ

ТАБЛО «УК»

Групові вправи з 10 булавами

Іспанія — 17,350 бала

Італія — 17, 300

Україна — 17, 208

Булави

Яна Кудрявцева (Росія)

та Маргарита Мамун (Росія) — 18.366

3. Аліна Максименко (Україна) — 18.216

4. Ганна Різатдінова (Україна) — 17.883

Стрічка

Яна Кудрявцева (Росія) — 18.516

Ганна Різатдінова (Україна) — 18.233

Мелітіна Станюта (Білорусь) — 18.066

...9. Аліна Максименко (Україна) — 16.616 (у кваліфікації)