ВІДПОЧИНОК. Напередодні літа у державному підприємстві «Донецька залізниця» завчасно подбали про підготовку дитячих установ оздоровлення та відпочинку. Вже традиційно відкриє сезон дитяча здравниця «Буревісник», яка першого дня літа прийме 640 малих відвідувачів. А всього у п’яти дитячих закладах ДП «Донецька залізниця» в літній період зможуть відпочити та оздоровитися більш як 5 тисяч дітей залізничників.

Як повідомили «УК» в прес-службі Донецької залізниці, всі дитячі заклади повністю укомплектовані кадрами, оскільки тут попередньо уклали угоди з навчальними закладами стосовно проходження студентами педагогічної практики, а керівники та старші вихователі пройшли навчання. У здравницях, які забезпечені всім необхідним, беруться організувати змістовне дозвілля дітей: тут створили гарні умови для занять спортом i розвитку дитячої творчості. Mайже 300 малюків із багатодітних сімей, батьки чи опікуни яких працюють у ДП «Донецька залізниця», мають можливість оздоровитися безплатно, оскільки витрати за утримання взяло на себе підприємство, а батьківський внесок сплачується за рахунок коштів профспілкового бюджету.

А що стосується працівників залізниці, членів їхніх родин та пенсіонерів, то вони влітку набиратимуться сил у профілакторіях «Щуровський» і «Сосновий», розташованих у лісовій зоні, та в оздоровчому комплексі «Урзуф» на березі Азовського моря. Тут влітку побувають близько 8 тисяч осіб.