Протягом літньої кампанії оздоровленням і відпочинком було охоплено  3, 227 мільйона дітей, що на 384 тисячі хлопчиків і дівчаток більше, ніж за цей же період у 2012 році. Про це повідомила міністр соціальної політики  Наталія Королевська під час розширеного засідання міжвідомчого оперативного штабу координації проведення оздоровлення та відпочинку дітей у 2013 році.

 — Хочу зазначити, що оздоровча кампанія триватиме й далі. Зокрема, цілий рік працюють дитячі центри «Артек» і «Молода гвардія» та 6 санаторіїв. Тому ці показники буде ще збільшено. Та вже нині видно, що результати обнадійливі», — цитує слова міністра прес-служба Мінсоцполітики.

У 2013 році на 294 збільшилася кількість закладів відпочинку і оздоровлення, загалом їх функціонувало 18267.

Також цього року почав працювати новий порядок забезпечення санаторно-курортним лікуванням дітей-«чорнобильців». Відповідно до нього буде розподілено понад 58 тисяч путівок для дітей, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

Серед заходів, які слугуватимуть запорукою якісного відпочинку та оздоровлення у наступному сезоні, міністр назвала схвалення урядом Концепції Державної цільової соціальної програми оздоровлення та відпочинку дітей і розвитку мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку на період до 2017 року. Наразі Мінсоцполітики готує проект програми, який до жовтня буде направлено на погодження центральним і місцевим органам виконавчої влади. А вже до 1 грудня має бути готовий план оздоровлення та відпочинку на 2014 рік.

— Сьогодні є потреба значно вдосконалити якість харчування дітей під час відпочинку. Ми розраховуємо, що уряд у найкоротший термін затвердить нові норми харчування. Крім того, пріоритетне завдання для центральних і місцевих органів влади — знайти ресурси для приведення закладів оздоровлення та відпочинку дітей до належного стану», — зазначила міністр.

Вона також зауважила, що важливим пріоритетом на майбутнє має стати розвиток державно-приватного партнерства у сфері відпочинку та оздоровлення дітей. Зокрема, як успішний приклад такої співпраці, Наталія Королевська навела досвід оздоровчого центру «Славутич», що на Київщині.

— Ще раз наголошую, що на місцевому рівні потрібно передбачити кошти на розвиток мережі дитячих оздоровчих закладів у бюджетах на наступний рік. Аби оздоровча кампанія 2014 року була ще успішнішою, ми всі, кожен на своєму місці, повинні працювати вже зараз, — наголосила Наталія Королевська.

Відділ соціально-правових питань
«Урядового кур’єра»