Учора в Брюсселі відбулася чергова зустріч міністрів закордонних справ країн-членів Північноатлантичного альянсу, на якій зокрема йшлося про реалізацію заходів для підтримки України і перспективи відносин НАТО та Росії. 

Важливу заяву перед початком засідання зробив Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен. За його словами, Росія веде проти України новий тип війни, тому альянс має намір переглянути свої подальші відносини з Кремлем. Водночас узгоджує пакет довгострокової допомоги Україні, включаючи створення нового трастового фонду.

Вперше у ранзі міністра закордонних справ перебував з візитом у штаб-квартирі НАТО й очільник українського МЗС Павло Клімкін. Він зустрівся з Генеральним секретарем НАТО Андерсом Фогом Расмуссеном та взяв участь у засіданні Комісії Україна — НАТО на рівні міністрів закордонних справ. Йшлося про нові виклики і загрози та розуміння того, як справлятися з ними в довгостроковій перспективі.

Керівник вітчизняного зовнішньополітичного відомства Павло Клімкін провів також низку двосторонніх зустрічей. Зокрема з Державним секретарем США Джоном Керрі, міністрами закордонних справ Канади, Нідерландів, Туреччини, Литви та інших країн.

На порядку денному стояли питання двосторонньої взаємодії, а також співробітництва в рамках НАТО, ООН, ОБСЄ та інших міжнародних організацій з метою протидії агресивним діям РФ щодо нашої держави, її економічної та політичної відбудови.