Херсонщина і Прикарпаття спільно дбають про дітей, чиї батьки беруть участь в антитерористичній операції на сході України. На запрошення Івано-Франківської облдержадміністрації та за підтримки волонтерських організацій у карпатському краї під час весняних канікул перебувало 87 дітей з Херсонської області: родини з Богородчанського, Долинського, Косівського районів запросили їх до себе погостювати.

Такі благодійні акції проводять не вперше. Взимку на Прикарпатті відпочивали близько тисячі школярів зі східних областей. Тожмісцевавлада, жителікраю мають досвід, як найкраще прийняти у себе дітей,чиємирнежиттязачепила війна. Для школярів з Херсонщини організували цікаві екскурсії в обласному центрі Прикарпаття, пізнавальні майстер-класи, культурно-мистецькі заходи, під час яких діти мали змогу ознайомитися з історією, традиціями краю, переконатися, яка Україна багата і розмаїта. А головне — зустріти нових друзів.

Головне у подорожі — зустріти нового друга. Фото Миколи МАЦЮКА

Маленькі гості з півдня України побували на скелях Довбуша, в Буковелі, відвідали Гошівський монастир. У Манявському Хресто-Воздвиженському чоловічому монастирі разом з головою облдержадміністрації Олегом Гончаруком та митрополитом Івано-Франківським і Галицьким Іоасафом помолились за мир в Україні.

У рамках співпраці двох областей діти з Прикарпаття, які очікують повернення батьків з АТО, проведуть тиждень-другий літніх канікул на морському узбережжі Скадовська. Про це домовились головаІвано-Франківської ОДА Олег Гончарук та голова Херсонської ОДА Андрій Путилов.