У Харкові нині працює понад 90 пунктів дитячого харчування: його  виготовляє  КП «Міська молочна фабрика-кухня», послугами якої користуються майже 117 тисяч сімей. Вершкове дитяче масло,  молоко, сир, кефір, різні настої з шипшини, кизилу, сухофруктів — це далеко не повний перелік виробів, який пропонує малятам фабрика-кухня. До кінця року тут планують наростити обсяги  виробництва та відкрити ще 10 пунктів дитячого харчування.

— Батьки хочуть отримувати молочну продукцію недалеко від будинку, де проживають, щоб не треба було кудись іти або чимось добиратися до її видачі, — каже  директор підприємства Євгеній Антипов. — Тому на прохання батьків ми прагнемо відкривати якомога більше своїх пунктів. На 2013-2014 роки запланували додатково відкрити ще 30 пунктів в усіх районах міста. Зазвичай вони розміщуватимуться в місцях компактного проживання дітей  віком від шести місяців до трьох років, які є нашими потенційними клієнтами. Наступний пункт видачі продукції відкриємо на Салтівці, і він буде не єдиним у цьому житловому масиві. Потім на Олексіївці, Павловому Полі, ХТЗ.

Щодо виробничих потужностей молочної фабрики-кухні, то вони дають змогу  збільшити обсяги продукції  більш ніж удвічі і обслуговувати до 35—40 тисяч дітей. Сьогодні фабрика-кухня випускає за добу 32 тисячі порцій, які готують лише з корисної натуральної екологічно чистої сировини.