СТИЛЬ. У селі Улянівка  Білопільського району на Сумщині став до ладу  елеватор для одночасного зберігання 12 тисяч тонн зерна. У новобудову інвестор уклав 8,5 мільйона гривень, завдяки чому в селі створено 26 нових робочих місць.

Щойно зведений об’єкт уже надає комплекс послуг із сушіння, очистки та зберігання збіжжя. В найближчій перспективі тут планують переробляти зернові. Для цього належним чином підготували механізми і обладнання.

Як розповів директор департаменту агропромислового розвитку Сумської облдержадміністрації Володимир Івченко, — це лише один з десятків об’єктів, що стануть до ладу в регіоні протягом нинішнього року. 2013-й вже окреслив контури як рік оновлення матеріально-технічної бази агропромислового комплексу.

Хороший приклад в інвестиційному відношенні подає Білопільський район. Протягом нинішнього року тут планують залучити в розвиток переробної бази АПК близько 170 мільйонів інвестиційних гривень.

Що стосується Сумщини загалом, то обсяги інвестицій перевищать показник того року щонайменше в півтора раза, або становитимуть близько 900 мільйонів гривень. На сьогодні вже надійшло понад 400 мільйонів.

Зокрема, будуть уведені в експлуатацію понад 20 зернових комплексів, 5 систем штучного зрошення, 30 об’єктів харчової та переробної промисловості. Ще 30 проектів заплановані для реалізації у тваринницькій галузі.

Особливої уваги надається розвитку сільських територій. Передбачається, що соціально відповідальний бізнес, який працює в області, виділить протягом року не менше 40 мільйонів гривень. Ці кошти будуть використані на реалізацію конкретних проектів у сільському водопостачанні, електроосвітленні,  будівництві доріг, ремонті та оновленні ФАПів, будинків культури, шкіл та дошкільних закладів тощо.