МЕДИЦИНА. «Впровадження у життя інноваційних медичних та фармацевтичних технологій дозволить покращити медичну допомогу пацієнтам», - про це Міністр охорони здоров’я України Олександр Аніщенко сказав, відкриваючи Міжнародний медичний форум та Міжанродний форум фармацевтичної індустрії, який розпочався сьогодні в рамках Міжнародного інноваційного форуму країн СНД-2011. 

Олександр Аніщенко підкреслив, що вітчизняні напрацювання фармацевтичної та медичної галузі займають достойне місце на Міжнародному форумі. «Серед досягнень 15 країн, які беруть участь у Форумі, широко представлене, зокрема, медичне обладнання та фармацевтичні засоби вітчизняних виробників, - зазначив Міністр охорони здоров’я. – І хочу відмітити, що вітчизняні напрацювання займають достойне місце».

Міністр зазначив, що впровадження інноваційних технологій у медичну практику особливо важливо сьогодні, коли розпочато реформування системи охорони здоров’я. «Поряд зі структурними змінами, оптимізацією мережі, відкриттям нових закладів первинної допомоги, створенням єдиних центрів екстреної медичної допомоги та впровадженням нових фінансово-економічних методів велике значення має покращення кваліфікації лікарів та забезпечення їх сучасним обладнанням, новітніми інноваційними методами діагностики та лікування, - підкреслив Олександр Аніщенко. – Ми маємо змінити систему охорони здоров’я, впроваджуючи нові методи діагностики і лікування, бо підвищення кваліфікації лікаря є підґрунтям покращення медичної допомоги населенню. І Форум – це можливість почерпнути щось нове, ознайомитись з сучасними інноваційними досягненнями в галузі медичної техніки та фармації».