АЛЬТЕРНАТИВА. У Миколаївській області реалізують великі проекти в галузі альтернативної енергетики. Як зазначив  голова облдержадміністрації Микола Круглов, у Вознесенську цього кварталу буде введено в експлуатацію сонячну батарею. Вартість проекту — 900 мільйонів гривень. В енергосистему України надходитиме 31 МВт. Введення в дію нового об’єкта, крім економічних зисків, поліпшить соціальну ситуацію. У Вознесенську лише штатна чисельність співробітників для охорони об’єкта — 35 осіб. Нову техніку та робочі місця отримало управління внутрішніх справ.

До кінця 2013 року в Миколаївській області заплановано освоїти близько 500 мільйонів євро інвестицій, пов’язаних безпосередньо із сонячною енергетикою. Зокрема, для освоєння вітроенергетичного потенціалу регіону 2011-го почало реалізувати свій інвестиційний проект ТОВ «Вітряний парк Очаківський». На сьогодні працюють 15 установок, які  торік виробили 60 мільйонів кВт/год. електроенергії. 

  Окрім потужностей, які існують, цього року в області розпочато будівництво ще трьох вітроелектростанцій загальною потужністю 105 МВт у Березанському районі. Обсяг інвестицій у це будівництво становить 260 мільйонів доларів США.