СПРАВА №. Про те, що гральний бізнес заборонений законодавством, добре відомо і його шанувальникам, і організаторам. Однак схоже на те, що і ті й ті все-таки не оминають спокуси спробувати себе в цій справі. Тільки забувають про одне: правоохоронці відстежують місця, де гуртуються особливо азартні гравці.

Як повідомила прес-служба ЦГЗ УМВС у Сумській області, оперативники виявили гральне кубло в одному з кафе в самісінькому центрі Сум. Щоправда, облаштували його з максимальними вимогами конспірації: вікна замаскували фарбою, поставили охорону, до приміщення впускали за телефонними дзвінками, і то лише «своїх». Але не допомогло. Співробітники служби боротьби з економічними злочинами, які навідалися сюди, вилучили 18 комп’ютерів та 3 термінали для букмекерських ставок. Розпочато слідство.

Конспірація підпільним казино не допомагає. Фото з сайту svoboda.org

За словами заступника начальника УДСБЕЗ у Сумській області Андрія Перелазного, лише з початку цього року припинено діяльність 13 гральних закладів, виявлено і зафіксовано 28 правопорушень, вилучено обладнання на суму 320 тисяч гривень. Окрім Сум, охочі робити ставки були в Охтирці, Конотопі, Ромнах, Глухові, Тростянці, Шостці.

Отож одні вже догралися, другі неодмінно дограються, якщо спробують ступити в азартну ріку. Бо правоохоронці ретельно контролюють ситуацію.