ДОБРОСУСІДСТВО

ЄС подарував Волинській області п’ять спеціальних мікроавтобусів 

Щедрий подарунок, що коштував майже 540 тисяч євро, поліський регіон отримав завдяки реалізації спільного українсько-польсько-білоруського проекту «Разом безпечніше», що реалізовується в рамках  програми транскордонної співпраці трьох братніх народів.

— Тристоронню угоду про партнерство в Луцьку було підписано ще у квітні 2011 року. Учасниками її стали управління МВС України в області, Люблінська воєводська комендатура поліції та виконавче управління Люблінського воєводського відділення Асоціації добровільних пожежних служб Республіки Польща, — розповів керівник УМВС в області полковник міліції Олександр Терещук. — Мета проекту — налагодження обміну інформацією на випадок надзвичайних подій природного та техногенного походження на прикордонних територіях сусідніх країн, поліпшення протидії організованій злочинності, торгівлі людьми.

Для підняття професійного рівня правоохоронців у рамках зміцнення партнерства правоохоронці провели чотири спільні семінари, які сприяли підвищенню кваліфікації волинських міліціонерів і люблінських поліцейських. А наступним кроком стало отримання в Республіці Польща нової техніки.

Автобуси вже стали предметом доброї заздрості деяких працівників міліції, які постійно виїжджають на оформлення дорожньо-транспортних пригод. Адже виробник їх обладнав усім необхідним, що може знадобитися там, де сталася біда. Серед додаткового устаткування — зокрема генератор електроструму, комп’ютер, фото- та відеотехніка, експертні прилади, аптечка, водолазний костюм, умивальник, лебідка і навіть… розкладна алюмінієва драбина.

У найближчому майбутньому в рамках грантової угоди між Люблінським воєводством та Волинською областю вітчизняні правоохоронці можуть отримати ще 38 автомобілів підвищеної прохідності з усім потрібним правоохоронцям обладнанням.

Отримані завдяки європейській спільноті автомобілі вже стали на чергування на волинських автодорогах. Фото надане автором