По жмені кольорового піску кожному з тих, від кого залежало зведення та придбання нового житла для учасників програми «Дитяче селище «СОС Кіндердорф», вручили діти, які житимуть у нових оселях із дорослими, готовими завоювати право зватися їхніми батьками.

Заступник генерального секретаря міжнародної благодійної організації «SOS Children’s Villages International» Міхаель Пьотл та його колеги, а також представники обласної ради та облдержадміністрації висипали свої чаші піску, який символізує теплоту, любов і турботу про дітей, до загальної, однієї на всіх, аби вручити її представнику міської громади Луганська. Саме такий символічний ритуал єднання заради оголошення офіційного старту Луганської програми «СОС Дитяче селище» вигадали на сході України.

— Десять років тому почала працювати програма «СОС Україна», то був пілотний проект у Києві. За п’ять років ми вирішили поширити проект на ще один із регіонів вашої країни. Обласна влада Луганщини виявила велику зацікавленість, і завдяки цьому наша організація працює саме тут, — розповів заступник генерального секретаря «SOS Children’s Villages International» Міхаель Пьотл.

Фото надане автором

Попри те, що офіційно програма стартує в Луганську лише тепер, багато вже зроблено. Як зазначив Міхаель Пьотл, саме в тісній співпраці з органами влади регіону народилося багато інновацій у сфері профілактики соціального сирітства та розвитку сімейного виховання. Купили та обладнали за кошти «SOS Children’s Villages International» нове житло для дитбудинків сімейного типу, створюються сім’ї тимчасового перебування. Розпочав роботу соціальний центр із зміцнення сім’ї, а також упроваджується нова для України форма соціальної підтримки дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, — прийомна родина термінового влаштування.