ВИСТАВКА

Перший зразок новітнього вітчизняного танка "Оплот", а також новий колісний бронетранспортер БТР-4, створені Харківським конструкторським бюро ім. Морозова, у рамках української експозиції буде показано на 10-й Міжнародній виставці озброєнь ІDEX-2011 в Абу-Дабі (Об'єднані Арабські Емірати).

Генеральний конструктор зі створення бронетехніки та артилерійських систем, генерал-лейтенант Михайло Борисюк підкреслив, що танк "Оплот" і БТР-4 - це сучасні машини, які є конкурентоспроможними на світовому ринку і користуються попитом в іноземних замовників, повідомляє УНІАН.

За його словами, "Оплот" є принципово новою машиною, яка створена на рівні сучасних світових аналогів. "За основними характеристиками - бойовою міццю, мобільністю та захистом - танк "Оплот" перебуває на рівні кращих світових зразків", - сказав Михайло Борисюк, зазначивши: ця бойова машина у 2009 році прийнята на озброєння нашої армії. Також за словами генерального конструктора, серійне виробництво танка розпочато на заводі ім. Малишева у Харкові.

Характеризуючи бронетранспортер, Михайло Борисюк відзначив, що вдала компоновка БТР-4 дозволяє створити на його базі сімейство легкоброньованих машин різного призначення, що забезпечує йому високу конкурентоздатність на світовому ринку озброєнь.