ЗЛОЧИН І ПОКАРАННЯ. Випадок, що стався наприкінці квітня у лісі біля села Орловщина Новомосковського району Дніпропетровської області, вражає жорстокою безглуздістю. Близько 11 вечора невідомі у масках і камуфляжі, займаючись на галявині тренуваннями з рукопашного бою, чомусь почали рубати «мечами» людей. Двом чоловікам 24 і 32 років злочинці нанесли численні рубані рани і переломи, а 23-річна дівчина потрапила до лікарні з відкритою черепно-мозковою травмою із численними рубаними ранами.

Днями міліція за скоєння цього злочину затримала безробітних місцевих жителів віком від 26 до 34 років. За їхніми поясненнями з’ясувалося, що того дня вони тренувалися у лісі з використанням палиць і мачете. А компанія молодих людей, яка відпочивала поряд, почала глузувати з тренувань. Коли один чоловік підійшов «розібратися», хтось із компанії у відповідь почав погрожувати кухонним ножем. Побачивши погрози, двоє підбігли йому на допомогу з палицями й мачете і напали на гурт. Потім з місця злочину втекли.

Як повідомляє ВЗГ ГУМВС України в Дніпропетровській області, в  квартирах зловмисників вилучили двi маски з прорізами,  комплекти  камуфляжної форми,  петарду, мачете та револьвер калiбру 4,5 мм. За фактом злочину у слідчому відділі Новомосковського міського відділу міліції порушили кримінальну справу за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство) — позбавлення волі на строк від трьох до семи років.