Виплата пенсій та соціальних допомог вчасно та в повному обсязі турбує нині всіх малозахищених людей в Україні. Та особливо гостро це питання стоїть на Луганщині й Донеччині. Чи отримують тамтешні жителі належні їм кошти і чи робить все для цього Ощадбанк, на який покладено це завдання?

Голова правління Ощадбанку Андрій Пишний повідомив, що банк робить усе можливе, щоб здійснювати виплати пенсій, зарплат та соціальної допомоги в Донецькій і Луганській областях.

— Уряд перерахував уже всю необхідну суму для виплати пенсій, соціальної допомоги й зарплат жителям Донецької та Луганської областей. Працівники Ощадбанку на Донбасі, усвідомлюючи свою соціальну відповідальність, роблять усе можливе і неможливе, щоб пенсіонери, інваліди, шахтарі, бюджетники отримали належні їм кошти, — поінформував Андрій Пишний.

Попри критичну ситуацію в цих областях, Ощадбанк проводить виплати, забезпечує готівкою свої установи та банкомати, а також відділення Укрпошти, повідомляє прес-служба Ощадбанку.

Лише загальна сума пенсійних виплат по Донецькій області становить 1,267 мільярда гривень. З них профінансовано 610,4 мільйона гривень через підприємства Укрпошти і 650,59 мільйона гривень через банки.

По Луганській області загальна сума пенсійних виплат становить 727,94 мільйона гривень. З них профінансовано 406,8 мільйона через підприємства Укрпошти на суму 321,14 мільйона гривень через банки.

Найбільш складно доставляти готівку для виплати пенсій до відділень Укрпошти, які обслуговує Ощадбанк, особливо в Краматорську та Слов’янську. Однак, попри труднощі, для Донеччини вдалося доставити 475,9 мільйона гривень, або 78% від необхідної суми, для Луганщини — 307,5 мільйона (відповідно — 76%).

Для виконання поставлених завдань Ощадбанк має потужну службу інкасації. Зокрема, в Донецькому облуправлінні вона налічує 374 інкасатори та 124 броньовані автомобілі, в Луганському обласному управлінні —180 інкасаторів та 59 таких автомашин.

Усі автомобілі служби інкасації Ощадбанку обладнано системою відстеження рухомих об’єктів, яка дає змогу передавати сигнал тривоги операторам у регіональних управліннях і точно визначати місцезнаходження кожної броньованої автівки.

Попри складну ситуацію в східних областях, Ощадбанк робить усе можливе, щоб жителі цих регіонів отримували належне обслуговування. 

Соціально-правовий відділ
«Урядового кур’єра»