У центрі Сум АТ «Ощадбанк» відкрило перше в місті інклюзивне відділення для громадян з особливими потребами. Заклад оснащено за останнім словом техніки обладнанням, що відповідає євростандартам.

Ділянка перед відділенням і вхід спроектовано з максимальним урахуванням пересування громадян у візку. Для клієнтів із вадами зору передбачено тактильну плитку. Встановлено кнопку виклику менеджера, банкомат, інформаційно-платіжний термінал із тактильними маркерами, роз’ємом для навушників і програмою голосового управління, обладнано спеціальну зону касового та індивідуального обслуговування тощо.

Як наголосив, відкриваючи відділення, голова Сумської ОДА Микола Клочко, влада робить усе можливе, щоб створити для громадян з особливими потребами максимально зручні умови в повсякденному житті. Надто актуально це тепер, коли із зони АТО повертаються поранені та інваліди, які потребують окремої уваги і підтримки.

За словами посадовця, на черзі — вирішення інших питань, пов’язаних із працевлаштуванням, доступом до освіти, забезпеченням індивідуальним транспортом і технічними засобами, створення спеціалізованої служби таксі тощо.