Борги споживачів Луганської області перед товариством з обмеженою відповідальністю «Луганське енергетичне об'єднання» (ЛЕО) перевищили мільярд гривень. За словами генерального директора товариства Володимира Ткача, рівень платежів населення вищий за той, що сплачують представники підприємств. Загалом заборгованість споживачів області становить 1,125 мільярда гривень.

«Ми залежні від платежів населення та промислових споживачів. Якщо їх немає, не буде коштів для проведення аварійних робіт на електромережах і розрахунків з бюджетом», — підкреслює Володимир Ткач.

З населенням у ЛЕО укладено 1,66 мільйона договорів на отримання електроенергії. І зазвичай енергетики скаржилися на те, як важко достукатися до свідомості громадян, аби вирішувати питання стосовно неплатежів.

Але нові часи — нові проблеми. Сьогодні представники товариства  стурбовані... появою псевдоконтролерів, які приходять до помешкань громадян нібито від їхньої фірми.

«До нас надходять відомості про факти, коли шахраї відвідують споживачів, нібито звіряють лічильники й вимагають гроші, якщо виникла заборгованість. Аби викрити таких «липових» контролерів, з початку березня в ЛЕО працює call-центр, де є списки всіх працівників нашого енергетичного об'єднання. Ми радимо людям у разі підозри зателефонувати на безкоштовний мобільний номер і звірити прізвище контролера, уточнити, чи справді він є працівником компанії», — повідомив генеральний директор.

За його словами, за цими фактами вже подано заяви в міліцію.