ХВИЛИНА МОВЧАННЯ. У День пам’яті жертв Голодомору й політичних репресій віце-прем’єр-міністр Костянтин Грищенко вшанував пам’ять безневинно загиблих у Національному історико-меморіальному заповіднику «Биківнянські могили».

«Укотре третьої неділі травня Україна вшановує пам’ять жертв політичних репресій — загиблих і замучених тоталітарним режимом. Ми проводимо церемонію у найбільшому з відомих в Україні поховань. Саме тут відбулися масові захоронення закатованих та розстріляних українців, росіян, білорусів, литовців, євреїв, поляків та представників інших національностей», — зазначив Костянтин Грищенко.

За словами віце-прем’єра, держава вживає додаткових заходів для соціального захисту реабілітованих громадян, які зазнали політичних репресій, — живих свідків тих часів.

«У наших силах зробити так, щоб з урахуванням уроків власної історії запобігти відтворенню на нашій землі аналогічних страшних злодіянь. Наш святий обов’язок — пам’ятати про безневинні жертви і не допустити відродження й повторення проявів терору не тільки на території нашої країни, сприяти боротьбі із цим явищем у світі», — цитує слова урядовця його прес-служба.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»