В селі Верхосулка Білопільського району на Сумщині відбувся літературно-мистецький реквієм «Задзвеніли струни у душі моїй». Приурочений до 70-річчя з дня смерті двох великих патріотів України — поета, драматурга, громадського діяча Олександра Олеся та його сина, поета, науковця, археолога, активіста національно-визвольного руху Олега Ольжича, захід зібрав не тільки жителів Верхосулки, а й навколишніх сіл, гостей з Білопілля, Сум, Києва, інших міст. Серед них письменники, студенти, бібліотекарі, вчителі, культармійці, співаки, представники місцевої та районної влади.

Верхосулку справедливо вважають другою маленькою батьківщиною солов’я української лірики Олександра Олеся. Тут минуло його дитинство, на схилах Сули  він написав перші поетичні рядки.

Захід розпочався в сільському Будинку культури. Звучали вірші батька і сина, патріотичні пісні на їхні слова. Затим урочистості перемістилися до місцевого музею, в якому екскурсію провів краєзнавець і дослідник творчості Олеся та Ольжича Євген Грищенко. 

Того дня експозиція музею поповнилася роботою відомого сумського художника Володимира Ратнера «Верхосульські краєвиди». Її передав у дарунок із власної колекції сумський краєзнавець і науковець Сергій Тихенко.

Завершальним акордом реквієму стало покладання квітів до пам’ятного знака, встановленого біля густого розлогого каштана на хуторі Загір, де колись стояла садиба Олесевих родичів. За переказами старожилів, це дерево свого часу посадив малий Сашко Кандиба разом із дідусем по маминій лінії Василем Грищенком. Тут за кількадесят метрів жебонить дзвінка чиста криниця, яку місцеві селяни нарекли Олесевою. Тож прохолодна вода не лише втамувала спрагу присутніх, а й нагадала про поета: у 80-х роках позаминулого століття він ходив до цього джерела.

Як наголосили заступник голови Білопільської РДА Вікторія Корнієнко та сільський голова Верхосулки Іван Хомиченко, творчість двох велетів української культури в усі часи актуальна, а надто тепер, коли над Україною згустились агресивні хмари. Тож слово Олеся й Ольжича і нині у строю, на передовій національного духу.