ІНІЦІАТИВА. Кабінет Міністрів пропонує спростити започаткування бізнесу в Україні через відмову від обов’язковості застосування печаток у господарській діяльності підприємців. Відповідний законопроект було схвалено на засіданні уряду 10 квітня, повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Цей документ спрощує процедуру відкриття бізнесу шляхом переходу до добровільності використання печаток суб’єктами господарювання приватного права (тобто підприємствам з приватною формою власності та фізичним особам-підприємцям). Пропонується також встановити норму, за якою не обов’язково підтверджувати печаткою особистий підпис уповноваженої особи. Крім того, цим законопроектом пропонується введення мораторію на отримання будь-яких документів дозвільного характеру для виготовлення печатки.

«Прийняття закону дасть змогу спростити процедуру створення нових підприємств, поліпшити позиції України в міжнародних рейтингах. Крім того, його дія зменшить можливості для здійснення рейдерства і порушень при управлінні та веденні бізнесу», — пояснив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов.