В усіх районних управліннях Пенсійного фонду Буковини прийом громадян уже давно ведуть через «єдине вікно». До оптимізованого організаційного процесу якісного та вчасного надання послуг вирішили додати новітні інформаційні технології обслуговування пенсіонерів. Чергове вдосконалення торкнулося обліку пенсійних справ. Їх донедавна зберігали лише в паперовому форматі. Тепер запроваджено електронний облік.

— Ми ніколи не залишалися осторонь інновацій, — зазначає Михайло Романів, начальник головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області. — Нові вимоги до нашої роботи передбачають чіткий розподіл обов’язків спеціалістів з прийому громадян, швидке опрацювання й оперативний пошук пенсійних справ, посилення відповідальності за їх збереження. Принцип нинішньої новації полягає в ідентифікації цих справ за допомогою штрихкодів.

З електронним обліком архіву значно простіше відслідковувати місцезнаходження і стадію, на якій здійснюється обробка пенсійної документації. Програмне забезпечення успішно зарекомендувало себе в усіх підвідомчих управліннях Пенсійного фонду області.