У військові центри на навчання поїхали ще 70 мобілізованих буковинців. «Новобранці після призову спочатку проходять належну військову підготовку під керівництвом досвідчених інструкторів на полігонах центральних областей, де їх забезпечують амуніцією, одягом, харчуванням», — наголошує військовий комісар Чернівецької області Віталій Чурай.

Кіцманський і Заставнівський райони, які завжди виокремлювалися високим рівнем патріотичних настроїв, навіть перевиконали планові показники першого етапу четвертої хвилі мобілізації.

Кількість військовозобов’язаних, які прибули у військкомати за щойно отриманими повістками, становить майже 90%. Щоправда, лише кожного третього визнали придатним до військової служби.

Є й ухилення від призову за мобілізацією. Як повідомили у прокуратурі області, загалом до єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про 21 кримінальне впровадження з приводу правопорушень, передбачених ст. 336 Кримінального кодексу України. Половина з них направлено до суду для розгляду по суті.