ДОМОВЛЕНОСТІ. Україна зацікавлена у розвитку торговельно-економічних відносин із Білоруссю. Про це заявив перший віце-прем’єр-міністр Сергій Арбузов під час робочого візиту до Республіки Білорусь, де він, зокрема, провів переговори з першим заступником Прем’єр-міністра сусідньої країни Володимиром Семашком.

«Білорусь — наш важливий торговельно-економічний партнер. Торік зовнішньоторговельний оборот між країнами досяг рекордного рівня — 7,5 мільярда доларів США. Ми зацікавлені в його нарощуванні і якнайповнішому використанні», — підкреслив Сергій Арбузов.

На його думку, насамперед слід виконати завдання, поставлені президентами двох країн Віктором Януковичем і Олександром Лукашенком у ході зустрічі 18 липня у Києві. Також важливою є реалізація домовленостей, яких сторони досягли під час засідання Міжурядової комісії з питань торговельно-економічного співробітництва 22 травня.

«Ми окреслили низку конкретних напрямків поглиблення взаємодії. Переконаний, що наша подальша робота буде інтенсивною. Вона дасть змогу побачити реальні позитивні результати», — зазначив перший віце-прем’єр.

Особливу увагу він запропонував приділити проблемним питанням відносин між країнами. Зокрема: ситуації з продукцією торгових марок «Roshen» та «Inkerman», збільшення транспортних ліцензій, розширенню присутності українських авіакомпаній у білоруському повітряному просторі.

«Переконаний, що системна робота дасть змогу досягти конкретних результатів. Від ефективності нашої роботи багато в чому залежатимуть обсяги зовнішньоторговельного обороту між країнами», — зауважив Сергій Арбузов.

Він додав, що під час зустрічі сторони погодили кроки з реалізації спільних проектів. Також український урядовець звернув увагу на необхідність усунення перешкод у торгівлі та активізації міжгалузевої взаємодії. Він упевнений, що країни зможуть наростити темпи співпраці в сферах енергетики, машинобудування та АПК.

«Нас об’єднує прагнення до подальшого нарощування економічних контактів. Обсяги співробітництва повинні якомога більше відповідати потенціалу двох країн. Сьогоднішні домовленості спрямовано на досягнення саме цієї мети», — цитує слова Сергія Арбузова його прес-служба.

Відділ новин  
«Урядового кур’єра»