Президент Петро Порошенко підтримує ініціативу фракцій щодо дострокових виборів до Верховної Ради. Про це стало відомо після його зустрічей з керівниками фракцій ВО «Батьківщина», Партії регіонів, партії УДАР, ВО «Свобода», головою депутатської групи «Економічний розвиток» та уповноваженим представником групи «Суверенна європейська Україна».

Глава держави обговорив координацію дій з проведення дострокових парламентських виборів, наголосивши, що запит у суспільстві на повне перезавантаження влади залишається актуальним: «Я це підтримую». Обговорено й ініціативи Президента щодо довгоочікуваного законопроекту про внесення змін до Конституції. «Цей законопроект повністю відповідає нашій ініціативі щодо децентралізації влади і є ключовим елементом нашого мирного плану на Донбасі», — цитує слова Петра Порошенка прес-служба Президента.

Він також виступає за дотримання законодавства тими парламентаріями, які суміщають виконання депутатських повноважень із роботою в інших структурах, зокрема органах виконавчої влади.