ЗДОРОВ’Я.  У Хмельницькому віце-прем’єр-міністр Костянтин Грищенко взяв участь у церемонії відкриття обласного перинатального центру. «Мені приємно відзначити, що за час існування проекту «Нове життя» нам вдалося побудувати 10 сучасних перинатальних центрів по всій країні. Результат, який ще кілька років тому неможливо було уявити. Завдання на найближчу перспективу — створити в кожній області такий центр і підвищити рівень надання медичної допомоги до європейських стандартів», — зазначив урядовець.

За його словами, сучасне медичне обладнання та навчально-методичний центр у новозбудованому центрі стануть запорукою успіху та створять реальні можливості для посилення кадрового потенціалу в медичній сфері регіону.

«Ви отримали унікальну можливість допомагати людям та поліпшувати свої професійні якості. У вас унікальна професія, бо її головний результат — це нові життя, дитячі усмішки та радість тисяч наших громадян», — підкреслив Костянтин Грищенко, звертаючись до трудового колективу перинатального центру.

У свою чергу перший заступник Глави Адміністрації Президента Ірина Акімова, яка також взяла участь у церемонії, зазначила, що до 2015 року, згідно з ініціативою глави держави, такі високотехнологічні центри буде відкрито в кожному регіоні країни.

Перебуваючи у Хмельницькому, Костянтин Грищенко за дорученням Прем’єр-міністра відвідав позашкільний навчальний заклад «Дитячо-юнацький оздоровчий комплекс «Чайка», де особисто ознайомився зі станом підготовки відповідної інфраструктури області до відпочинку дітей.

Віце-прем’єр дав високу оцінку рівню готовності дитячого закладу до літнього сезону. При цьому він звернув увагу керівництва області на необхідність неухильного дотримання та всебічного контролю санітарно-епідеміологічного режиму в подібних оздоровчих закладах.

«Це головний пріоритет, і стосується він не лише Хмельницької області, а й всіх інших областей, які ведуть активну підготовку до оздоровлення дітей», — цитує слова урядовця його прес-служба.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»