Роман КИРЕЙ 
для «Урядового кур’єра»

Початок навчального року  в Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля був, як завжди, насиченим подіями. Першокурсники прийняли присягу, старші курсанти розгорнули пожежні рукави та загасили тренувальну пожежу, кінологи закладу продемонстрували вміння своїх чотирилапих вихованців. І все це під захоплені оплески батьків та інших гостей закладу, яких зібралася на плацу навчального закладу не одна сотня.

Слова присяги кожен з майбутніх рятувальників запам’ятає на все життя. Фото автора

Курсантами цього року зараховано 170 осіб, а студентами стали 50.

Для забезпечення навчального процесу в академії створено добру матеріально-технічну базу, тут працюють досвідчені викладачі. 

Перед урочистостями тимчасово виконуючий обов’язки  ректора Василь Андрієнко продемонстрував присутнім найновітніше обладнання, яке дає змогу курсантам оволодівати необхідними знаннями та набувати професійних навичок.  Викладачі розповіли зокрема про можливості швидкого пошуку, редагування та оброблення необхідної інформації в режимі он-лайн за допомогою сучасної електронної апаратури. Уперше завдяки сучасним технологіям курсанти матимуть можливість заповнювати службову документацію одночасно з викладачем на ідентичному бланку.

— Цього року академії виповнюється сорок, — розповів присутній на урочистостях у Черкасах заступник голови ДСНС України генерал-майор Анатолій Бойко. — Про нинішній рівень закладу свідчить хоч би те, що в 27 регіонах України на керівних посадах у структурі ДСНС — саме випускники черкаського вишу. Це зокрема начальники караулів та інспекторський наглядовий склад. А 25 випускників академії — генерали. Багаті традиції, які склалися в академії, допомагають у практичній реалізації гасла «Запобігти, врятувати, допомогти».