КОРУПЦІЯ

На Волині Служба безпеки України викрила чергову протиправну схему одержання неправомірної вигоди

Підрозділи внутрішньої безпеки головних управлінь Міністерства доходів і зборів створюються для того, щоб їхні працівники стежили за суворим дотриманням податкового законодавства та присяги державного службовця працівниками податкових органів. Кожен їх працівник має бути своєрідною «щукою», яка пильнуватиме, аби в економіці «карасі» не займалися тим, чим займатися їм не треба. 

Та замість належної за статусом організації й проведення профілактичної роботи серед працівників міністерства для запобігання скоєння ними злочинів у сфері службової діяльності, корупційних діянь та інших правопорушень, пов’язаних із корупцією, а також порушень вимог чинного законодавства та власних актів міністерства співробітник внутрішньої безпеки ГУ Міністерства доходів і зборів в області вирішив  створити… систему поборів. І отримувати неправомірну вигоду.

На щастя, бізнесмени нині осміліли. Вони добре знають телефони довіри і тому відразу ж здали «благодійника», який за грошову «винагороду» обіцяв створити режим сприяння під час розмитнення автомобілів на митному посту «Володимир-Волинський» Ягодинської митниці. У разі ж відмови платити йому данину розмитнення автівок гальмувалося, що призводило до невиконання підприємцями зобов’язань за укладеними угодами.

— Співробітники СБ України спільно з органами прокуратури викрили та припинили його протиправну діяльність. Вона тривала, за попередніми даними, протягом місяця, — повідомив керівник прес-служби УСБУ у Волинській області Михайло Баранов. — Замість того, щоб протидіяти корупції, посадовець фактично зайнявся «доїнням» підприємців. Загалом задокументовано одержання зловмисником 2700 доларів США неправомірної вигоди.

Правопорушникові вже оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.4 ст.368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди, вчинене повторно) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від п’яти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна.