Оперативники Сумського управління Міндоходів виявили базу для нелегального накопичення та зберігання підакцизних товарів. Зловмисники знайшли прихисток на приватному подвір’ї одного з жителів міста Середина-Буда, що лежить в зоні прикордонного контролю.

Як повідомила прес-служба Сумського управління Міндоходів, злодійську «точку» використовували як перевалочний пункт у схемі контрабандного переміщення нелегальних вантажів. Під час обшуку в ангарі та гаражах виявлено 675 літрів спирту, розфасованого у пластикові ємкості, майже 12 тонн паливно-мастильних матеріалів — бензину і дизпалива вартістю 117 тисяч гривень, 10 690 пляшок лікеро-горілчаної продукції (вина, горілки, коньяків різних марок) на суму майже 1,2 мільйона гривень.

Але базу використовували не тільки для зберігання продукції. Зокрема, за допомогою насосного обладнання, пістолетів, шлангів, лійок, розподільного рукава ПММ перекачували з ємкостей у баки автотранспортних засобів. Замовниками пального були місцеві аграрії та жителі міста.

Нелегальна міні-АЗС працювала на повну потужність. На місці розливу виявлено виручку від реалізації підакцизної продукції в національній та іноземній валютах — гривні, долари, євро, рублі, що в еквіваленті перевищує 65 тисяч гривень. Так, загальна вартість вилучених товарно-матеріальних цінностей становить понад мільйон 400 тисяч гривень.